Polygon (MATIC) - Coin of the Week

Polygon (MATIC) - Coin of the Week

Polygon (MATIC) este o platforma blockchain open-source scalabila pentru aplicatii descentralizate (dApp-uri). Incepand din anul 2017, platforma a evoluat de la un sistem de scalare a retelei Ethereum la o platforma completa cu multiple functii. Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea experientei utilizatorilor prin eliminarea problemelor de scalabilitate si cresterea vitezei tranzactiilor in blockchain.

Tehnologia Polygon utilizeaza o arhitectura de tip L2 (nivel 2) pentru a imbunatati performanta Ethereum, fara a schimba structura de baza a Ethereum. Cu ajutorul tehnologiei de nivel 2, Polygon poate gestiona mai multe tranzactii pe secunda (TPS) si reduce taxele de tranzactionare.

Cum a aparut criptomoneda Polygon (MATIC)?

Proiectul Polygon (MATIC) a fost dezvoltat in 2017 de catre antreprenori implicati in proiectul Ethereum: Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun si Mihailo Bjelic. Intr-o runda de finantare din aprilie 2019, echipa MATIC a strans 5.6 milioane USD in Ethereun, intr-un interval de doar 20 de zile.

Matic Network a intrat in functiune in 2020 si a atras nume de top din lumea finantelor descentralizate (DeFi), cum este Decentraland (MANA). Matic Network a fost redenumit Polygon in 2021. Dupa rebranding, Polygon si-a pastrat criptomoneda MATIC, moneda digitala care sta la baza retelei. MATIC este folosit ca unitate de plata in ecosistemul Polygon.

Cum functioneaza criptomoneda Polygon (MATIC)?

Polygon este o platforma blockchain care are scopul de a scala proiectul Ethereum, cu ajutorul unei multitudini de retele secundare (sidechains), care urmaresc sa eficientizeze platforma principala. Retelele sidechain sunt unice, sunt legate de reteaua blockchain principala si sunt eficiente in sprijinirea multor protocoale pentru finante descentralizate (DeFi).

La baza retelei Polygon se afla o serie de programe software, care sunt folosite pentru a construi aplicatii descentralizate (dApps) compatibile cu Ethereum.

Reteaua Polygon functioneaza pe baza unui protocol de consens Proof-of-Stake (PoS), care permite utilizatorilor sa blocheze unitati de MATIC pentru sustinerea retelei si pentru sansa de a genera venit pasiv.

Aplicatii ale monedei Polygon

  • Finante descentralizate (DeFi)
  • Jocuri bazate pe blockchain
  • Piata NFT
  • Integrarea retelelor blockchain

Pentru mai multe informatii cu privire la MATIC mergi pe pagina Pret Polygon (MATIC).

Avantajele criptomonedei Polygon

  • Scalabilitatea retelei
  • Suport pentru aplicatii descentralizate (dApps)
  • Interoperabilitatea retelei

Pentru mai multe informatii cu privire la MATIC mergi pe pagina Pret Polygon (MATIC).

Criptomoneda Polygon in 2023

Echipa Polygon a explicat la inceputul anului ca proiectul se va concentra pe ecosistemul NFT in 2023. Sandeep Nailwal, unul dintre fondatorii proiectului a explicat ca schimbarea de focus vine datorita numarului impresionant de colectii NFT care au migrat spre blockchain-ul Polygon in 2022.

Indicatori Polygon

Market Cap Polygon: 11 miliarde EURO

Pret Polygon azi: 1.2 EURO

Volum de tranzactionare Polygon: 436 milioane EURO

Comunitate Polygon

https://twitter.com/0xPolygon

Cele mai noi stiri despre Polygon

  • Gigantul financiar traditional Mastercard a anuntat un program care va invata artistii in curs de dezvoltare cum sa foloseasca Web3 si Blockchain. Programul se numeste Artist Accelerator si este dezvoltat in colaborare cu Polygon.
  • Doua proiecte majore de arta digitala din ecosistemul Solana NFT, DeGods si Y00ts, si-au anuntat mutarea pe blockchain-ul Polygon.

Cum cumpar criptomoneda Polygon (MATIC)

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Polygon sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). In platforma noastra, ai posibilitatea de a include unitatile de Polygon (MATIC) in serviciul de Savings, prin care poti genera venit pasiv.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Polygon pe platforma premium de investitii crypto din Romania!